Osnovano 2015 god. Pod vodstvom Univ.Doz.Dr.med. Georg S. Kobinia, austrijsko drustvo za regenerativnu medicinu rezultat je multidisciplinarnih uspjeha. Univ.Doz.Dr.med. Georg S. Kobinia nakon uspjesne kirurske i znanstvene karijere u podrucju kardiovaskularnih bolesti uvida postojanje velikih nedostataka u lijecenju pacijenata sa krajnim ishodom potpunog izljecenja. Voden tim impulsom i u potrazi za progresivnim mogucnostima, dosao je u kontakt sa terapijom maticnih stanica te radio sa renomiranim znanstvenim grupama sirom svijeta te prikupio veliko znanje. Od tog trenutka i njegovog sluzbenog odlaska u mirovinu posvetio se je znanstvenom i teoretskom istrazivanju regenerativne medicine kao i pojacanoj komunikaciji o vaznosti regenerativne medicine u Austriji i na internacionalnim forumima.

„Poznavanje regenerativne medicine mora se temeljiti na utvrđenim znanstvenim stupovima, a u isto vrijeme njihov potencijal za pacijente u budućnosti mora biti i službeno dostupan kako bi se osiguralo optimalno liječenje.“ rijeci su Univ.Doz.Dr.med. Kobinia.

U tom smislu, temelj naše filozofije je jaka potpora razvoju translacionalnog istrazivanja u obliku novih istraživačkih projekata, obrazovanja, promocije mladih znanstvenika, razmjeni austrijskih i međunarodnih stručnjaka i austrijskog zakonodavstva u području regenerativne medicine. Svi napori usmjereni su na napredak u medicini i poboljšanje mogućnosti liječenja za pacijente u budućnosti.

Nasi ciljevi manifestiraju se kroz solidan dio znanstvene mreze kako u Austriji tako i internacionalno, ali i kao referentna tocka za javnost.